FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin
maanantai, 23 kesäkuu 2014 20:18

Hukkaan mennyttä aikaa

Kirjoittanut 

Tässä sitä taas ollaan. Uuden haasteen edessä. Olen kartellut sitä kuin ruttoa, keksinyt milloinkin mitä erilaisempia tekosyitä, miksi en aloittaisi tätä projektia. Kuitenkin se vetää minua vääjäämättä kohti syvyyksiä, jota en osaa arvioida. Kuin hyppyä pää edellä tuntemattomiin vesiin. Haluan tehdä sen, haluan oppia kuinka se tehdään, mutta koska en ole sitä tehnyt aiemmin, se pelottaa minua. Se tulee uniini. Nyt jos koskaan. Nyt ei enää vältellä sitä. Nyt on suden aika.

Kuinka kaivertaa suden pää? Helpointa olisi aloittaa sivuprofiilista, mutta hyppään niin sanotusti suden suuhun etuprofiilin kautta. Plaraan netistä kuvia sudesta. Paljon kuvia, mutta mikä soveltuisi korun profiiliksi, se onkin ihan toinen juttu. Täysikasvuisen suden kiehtovan kaunis ja julma sivuprofiili olisi poikaa näin aluksi, mutta minulla on tarve tehdä sudenpennun naama. Tämä tarve on se joka ajaa minua tähän yritykseen. Siinä on pirun hyvä syy opetella nyt se, mikä on kaivertanut minua useamman vuoden. Löydän lopulta kuvan. Hellyttävän pehmeän oloinen sudenpennun pörröinen naama. Nyt se vaan pitäisi saada kolmiulotteiseksi. Pehmeä turkki kaiverrettuna kovan, valkoisen luun pintaan. Hmmm… tää on taas näitä mun juttuja. Aloitan aina kaikista vaikeimmista haasteista. Sama kuin jos aloittaisi savitöistä ja heti ensimmäiseksi pitää tehdä se pystyyn karahtava arabialainen ori.

Ettei tässä kävisi niinkuin ahman kanssa? Se oli oikeastaan aika vaikea. Pieni virhe loppuvaiheessa, pieni lipsahdus kaivertimen kanssa ja kuonosta pala pois. Mikroriikkinen pala ja ahma alkoi muistuttaa labradorin noutajaa. En tajunnut, kuinka suuri merkitys kuononpäällä voi olla ennen kuin näin sen omin silmin. Aloin huolestua, kun yhdessä vaiheessa ahma alkoi näyttää supikoiralta. Lopputuloksen pelasti ahman paksut jalat. Sellaisiahan ei ole labbiksella, eihän? Ja supikoiran jalat ovat niin onnettoman pienet. Siksi niitä raukkoja jää autojen alle, kun eivät ehdi alta pois.

Pitää tarkistaa mestareilta, miten he ovat ratkaisseet asian? Netti on kätevä väline löytää kuvia ja videoita aiheesta. Shane Wilson ja Dmitry Gorodetsky ovat ilmiömäisen taitavia eläinten kuvaajia. Kummallakin persoonallinen tyylinsä, Wilsonilla pelkistetty ja Gorodetskyllä kansallisromanttinen, pikkutarkka jälki. Luulen saaneeni juonen päästä kiinni, nyt enää uupuu toteutus. Tieto ja visio on päässä, sitten se täytyy saada materialisoitumaan. Ei riitä, että saa projektin valmiiksi ja saa facebookissa paljon peukutuksia. Pitää olla itse tyytyväinen aikaansaannokseen. Silloin sitä kehtaa laittaa julkisesti esille ja hieman hehkuttaakin. Sitten taas jaksaa painaa eteenpäin uusien haasteiden kanssa.

Ensimmäisen kaiverrusterän valinta on epäröivää. Sitten se helpottaa ja homma lähtee rullaamaan. Vähä vähältä alkuepäilykset osoittautuvat todellisiksi. Ei olisi kannattanut aloittaa suoraan edestä otetussa kuvassa vaan pitäytyä sivuprofiilissa. Sudenpentu alkaa hahmottua, mutta en ole tyytyväinen lopputulokseen. Kun kaiverrusta näyttää kenelle tahansa, hänen pitää todeta: Aah, sudenpentu! Eikä kysyä, onko tämä karhu, koira vai mikä muu lyllerö? Niin, kaiverrukseni muistuttaa enemmän karhua kuin sutta. En pistä sitä myyntiin tai esille vaan työpöydälle odottamaan uutta muotoilua. Ehkä vuoden päästä olen taitavampi ja silmä harjaantunut enemmän. Otan sen silloin uudestaan käsittelyyn ja katson voinko pelastaa sen ja muokata siitä vielä suden.

Mitä on se, kun susi nielaisee kellon? Hukkaan mennyttä aikaa. Tässä tapauksessa aikani ei mennyt hukkaan vaan opin taas arvokkaita asioita. Kiitos sudenpentu, otan tästä opikseni, ja alan tähyilemään helpompaa mallia, joka olisi sopiva minun tasoiselle. Kerron siitä sitten joskus kuinka kävi.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs3/41/luusolmu/public_html/templates/stone1/html/com_k2/default/item.php on line 250
Luettu 2790 kertaa Viimeksi muutettu maanantai, 23 kesäkuu 2014 20:28

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.

TILAUKSET

 

Tilaukset sähköpostilla petteri@luusolmu.fi tai soittamalla 040-5918 324.

Copyright © Sogo Budo Silenius 2016. All Rights Reserved.