FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Tekijä

Löysin luun ja sarven korumateriaaliksi erittäin omituisessa ympäristössä. Asuin viiden miljoonan ihmisen suurkaupungissa Ateenassa, Kreikassa. Kerrostalo Ilioupolin kaupunginosassa ei ole aivan paras paikka työstää kyseisiä materiaaleja, koska työ on pölyistä, haisevaa ja meteliä riittää. Kreikkalaisilta löytyy kuitenkin yllättävän paljon toleranssia naapureita kohtaan, jopa hulluja suomalaisia kohtaan jotka avaavat työpajan kerrostaloon (se on tietysti laitonta, mutta Kreikassa se mikä toimii ja on käytännöllistä, otetaan käyttöön).

Jyrryyttelin siis Dremelilläni luutöitä pölynimurin imiessä vieressä pölyä pussiinsa. Alakerrassa asuvalta talonmieheltä kysyttiin, sopiiko metelöidä ja se sopi muina aikoina kuin iltapäivällä 14 ja 17 välillä, jolloin oli siesta-aika. Töitä alkoi siis syntyä ja harrastus alkoi muuntautua pikkuhiljaa ammatiksi. Ystäväni timantin istuttaja Ofsept teki vaimonsa Yotan kanssa koruja Ateenan korukauppoihin. Tarjosin itseäni heille töihin. En halunnut palkkaa vaan halusin oppia punontatekniikoita, joita he tekivät koruihinsa. Halusin yhdistää punoksia omiin koruihini ja tarvitsin ammattilaisten antamia vinkkejä ja arvioita. Taiteellista silmää minulla jo oli, sillä olin käynyt Turun Piirustuskoulun 80-luvun lopulla ja toiminut myös vapaana kuvataiteilijana muutaman vuoden. Isäni oli kultaseppä, isoisäni puuseppä joten käsillä luomisen halu on tullut verenperintönä.

Muutin takaisin Suomeen syksyllä 2011 ja aloin etsiä itselleni työtilaa. Sain käydä ajoittain Varusseppäin Killan pajalla Kuralan Kylämäessä työstämässä sarvea ja luuta. Kiitos Markolle ajasta ja hyvistä vinkeistä! Heinäkuussa 2012 muutin Kemiön saarelle, jonne perustin taloni kellariin työpajan. Minulla oli vihdoin oma työpaja, jossa sain pitää työkalut ja tarvikkeet omilla paikoillaan ja vetäytyä milloin tahansa pajaan työstämään sarvea ja luuta.
Löydät vaikutteita koruistani maorien, intiaanien ja saamelaisten aihepiireistä sekoitettuna Välimeren maiden korutyyliin. Omituinen sekoitus, vai mitä!

Toivon, että viihdyt sivuillani!

Petteri Silenius

TILAUKSET

 

Tilaukset sähköpostilla petteri@luusolmu.fi tai soittamalla 040-5918 324.

Copyright © Sogo Budo Silenius 2016. All Rights Reserved.